luni, 13 august 2012

Dovlecei pane

 

Inca se mai gasesc dovlecei pe piata, asa ca mai puteti profita pentru a face o reteta cum altfel decat simpla si rapida.

 Ingrediente:
-2 dovlecei
-3 oua
-150-200 g faina
-sare, piper, ulei

Mod de preparare: 
Se spala dovleceii si se taie in felii subtiri de jumatate de centimentru. Se presara cu sare si se lasa deoparte timp de 15-30 minute.

Intre timp se mixeaza intr-un bol ouale cu faina si se condimenteaza cu sare si piper.
Cu un prosop de hartie se sterg rondelele de dovlecei si se trec prin amestecul de mai sus.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc dovleceii pe ambele parti. Se scot pe servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se pot servi in diverse variante:cu mujdei de usturoi, cu rosii sau cu smantana si marar.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu