marți, 4 septembrie 2012

Pui cu smantana si ciuperci


Ingrediente:
-4 pulpe superioare de pui
-500 g ciuperci
-500 g smantana
-2 cepe
-ulei
-sare,piper
-patrunjel




Mod de preparare:
Se taie pulpele de pui in bucati mici si se rumenesc in ulei pana cand carnea se albeste pe toate fetele si chiar incepe sa prinda putina culoare. 


Se curata ciupercile si se taie pe lungime (eu optez pentru aceasta varianta caci la final va arata foarte bine in farfurie). Se toarna intr-o tigaie si se lasa sa fiarba in sucul propriu.pana cand zeama lasata de ciuperci a scazut de tot.


Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in 3 linguri de ulei. Cand ceapa devine sticloasa se adauga ciupercile si se asezoneaza cu sare si piper. 
Se adauga smantana, bucatelele de pui si se lasa sa fiarba 5-10 minute. Daca sosul este prea subtire se adauga o lingura, doua de faina si se mai lasa sa dea in clocot cateva minute.


Optional la final se poate adauga 2-3 catei de usturoi pisati.
Se presara patrunjel tocat.
Garnitura se alege in functie de preferinte: pilaf de orez, castraveti murati. Eu am ales traditionala mamaliguta.



 E o minunatie, foarte gustos!



Pofta buna!

Un comentariu: