joi, 17 ianuarie 2013

Supa crema de ciuperci



Ingrediente:
-700 g ciuperci
-170 g telina
-o radacina patrunjel
-un morcov
-un cartof
-o ceapa mare
-50 g unt
-250 ml smantana
-2 l supa pui


Mod de preparare:
Se curata telina, patrunjelul, morcovul si cartoful. Se taie cubulete si se pun la fiert in supa de pui. Daca nu aveti supa puteti folosi apa sau puteti adauga in apa un cub de Knorr pui.


Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in 50 g de unt.
Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga ciupercile curatate si taiate. Este optiunea fiecaruia cum curata ciupercile. Recomandat este sa le stergeti cu o carpa umeda, si nu sa le spalati sau sa le curatati coaja.
Se lasa ciupercile la calit pana ce se evapora complet sucul pe care acestea le-au lasat in tigaie.


Dupa ce au fiert legumele, atat cele din supa cat si ciupercile, se lasa un pic sa se raceasca si mai apoi se transfera intr-un blender. (in poza cu blenderul se vede doar jumatate din cantitatea de legume). Se adauga un pic din zeama de la legume si se condimenteaza cu sare si piper.


Dupa ce sunt bine pasate legumele se mai poate adauga zeama de la legume pana cand supa capata consistenta dorita.



Se rastoarna supa in oala, se adauga smantana si se mai fierbe la  foc mic circa 10 minute.
Se serveste cu crutoane.
Se ung cateva felii de paine cu usturoi pisat, se stropeste cu ulei de masline, se taie cubulete si se dau in cuptorul incins. Si o poza facuta pe fuga...


Si... voila! O supa usoara, sanatoasa si foarte delicioasa!


 Se serveste cu smantana si verdeata. Este buna atat calda cat si rece.



Pofta buna!




Un comentariu:

  1. Si mie imi place supica asta, chiar daca ciupercile nu sunt printre preferatele mele...supa asta m-a cucerit! Pup

    RăspundețiȘtergere